Torgeir Vikane Stemsverk

Selvbetjent vedbod

Etter å ha hogd en god del ved sitter jeg igjen med mange sekker jeg må få solgt. Etter å ha sett litt forskjellige selvbetjeningsboder kom idéen å lage en slik for ved! Da slipper jeg å kjøre rundt og levere veden og folk kan enkelt kjøpe en sekk på vei til hytta. Det finnes noen selvbetjeningsboder for ved, men ikke mange! Ettersom vi nå alle har Vipps så er det superenkelt å sette opp en selvbetjeningsbod men hva som helst. Denne gangen blir det en vedbod.

Enkelt bygg

Planen var å bygge et så enkelt bygg som mulig men som likevel er fint. Jeg begynte med 2 lange paller og la gulv over. Deretter la jeg gulv over med noen kreosot planker jeg fant på låven. Du kan bruke hva som helst av plank til gulv egentlig.

Etter noen timer så det slik ut:

Litt inspirasjon

Inspirasjon må en ha. Idéer kommer ikke fra ingenting. Jeg brukte www.pinterest.com og leitet etter idéer. Andre idéer kom fra google bilder. Alle inspirerende bilder ble lastet ned og lagret for så å lage et Mood Board i Adobe Spark. Her er noen inspirerende bilder jeg fant og selv har tatt:

Helt vanlig fyringsved på Circle K i Fauske
Fin selvbetjeningsbu på vei opp valdresflye

Tilbake til arbeid

Etter noen dager med regn og norsk sommer var det på tide å få bua inn i låven slik at jeg kunne jobbe under tak.

Tørt og fint

Det begynner å ligne en bu. Da var det på med veggene. Veggene var laget av helt vanlig plank av forskjellig bredde. En liten dør laget av 2-tom 4 og dimensjonert etter det gyldne snitt.

Ferdig med bygging

Da var alt av vegger, gulv, tak og dører skrudd sammen og slik så resultatet ut:

Bua uten beis

Da gjenstår det litt beis. All kledning ble slipt med båndsliper før jeg begynte å beise med burma teak. Brukte mye mindre beis etter at jeg slipte hele bua og det ser også mye bedre ut.

Bua med beis

Det gjorde seg med litt beis

Tak ble også satt på og jeg brukte enkel takshingel.

Sette på plass døra

Døra ble satt på og jeg fant noen bjørketrærbusker bak huset som jeg brukte som rekkverk på døra. Jeg kappet lengden og borra 10mm hull på hver ende og satt i noen treplugger kjøpt på biltema. Da så det slik ut:

Lage skilt

Folk må jo se hva som er i bua. Jeg kunne ha laget noen skilt lignende time square men det er lite med strøm her på fjellet! Det greier seg med noen enkle treskilt:

Skiltene ble frest opp med en overfres og bokstavene ble malt sorte.

Et lite triks

På de store skilta printa jeg ut bokstavene og limte de på treplata. Brukte da bare overfresen og freste over bokstavene. Da var det bare å male bokstavene:

Ikke noe stress å søle. Det kan du bare slipe bort.

Finito

Da var alt ferdig og det tok bare et par uker med prosjektet. Måtte vente noen dager på at malingen skulle tørke. Det eneste som gjenstår nå er noen plakater og instruksjoner for betaling. Og selvsagt finne en god plassering!

Det gjorde seg med noen skilt!

Det endelige resultatet

Butikkeier og daglig leder av Hemsil Fyringsved AS

Nå kunne kundene bare strømme til. Hehe, neida.

Men starten var positivt overraskende. Jeg solgte omtrent 20 sekker de to første månedene. Og dette var midt på sommeren. Etterspørselen er nok en god del mer på vinteren.

Sett opp din egen selvbetjeningsbu. Det du trenger er:

  1. Noe å selge
  2. En god plassering
  3. Vipps

Leave a Comment